Bewustwording

HOE JE GELUKKIG KUNT ZIJN IN HET LEVEN?

HOE JE GELUKKIG KUNT ZIJN IN HET LEVEN?

WAT IS HET GEHEIM VAN EEN GELUKKIG LEVEN?

Iedereen wil gezond en gelukkig leven, maar wat zijn de verschillen tussen gelukkige en ongelukkige mensen? Wat is het geheim van een gelukkig leven? Is het liefde? Geld? Een bevredigende carrière? Simpel gezegd, je gedachten hebben een krachtiger effect op je geluk dan je zou denken. Met deze blog geven wij jou een aantal handvaten om een gelukkiger en gezonder leven te leiden.

In het woordenboek wordt het woord ” gelukkig ” omschreven als:
1) Blij – 2) Blijde – 3) Gezegend – 4) Gezond – 5) Tevreden –  6) Uitroep van dankbaarheid  – 7) Uitroep van voldoening

Maar wat is nu de definitie van gelukkig zijn?
Een eenduidige definitie van geluk is niet te geven, want gelukkig zijn is individueel bepalend.
Het woord geluk betekend voor ons dat we een aangenaam of vreugdevol gevoel in ons hebben.

#1 Negatief denken…stop daarmee!

Een negatieve geest zal je nooit een positief leven geven. Stop gedachten die beperkend en zelfvernietigend zijn, zoals “Ik kan dat niet” of “Ik ben niet goed genoeg”. Geloof niet alles wat je denkt. Negatief en pessimistisch denken is nutteloos en zal je ervan weerhouden je doelen te bereiken en meer zelfvertrouwen te krijgen. Vervang negatieve gedachten door woorden die positief en motiverend zijn. In het begin kan het moeilijk zijn, maar hoe meer je herhaaldelijk positieve berichten naar jezelf stuurt, hoe beter en gelukkiger je je zult voelen.

 #2 Wees geen slachtoffer

Jij creëert je leven. Je moet verantwoordelijkheid nemen! Zelfs als situaties ondraaglijk worden, is er altijd een uitweg. U heeft altijd de keuze om een ​​wijziging door te voeren. Dit is een reden om gelukkig te zijn.

#3 Wees geen mensen-pleaser

Respecteer jezelf en anderen zullen jou respecteren, zo simpel is het. Probeer niet je hele leven iedereen gelukkig te maken, want dit kan en is niet het recept voor een gelukkig leven. Oefen met het opbouwen van zelfbewustzijn, ontdek wat je wel en niet wilt doen. Begin dit in de praktijk te brengen door nee te zeggen als iets niet resoneert of niet overeenkomt met wie je werkelijk bent. Mensen kunnen in het begin misschien boos worden, maar uiteindelijk zullen de meesten je gaan respecteren.

#4 Begin van jezelf te houden

Zelfrespect heeft alles te maken met hoeveel je voelt dat je waard bent – en hoeveel je voelt dat andere mensen je waarderen. Je eigenwaarde beïnvloedt je geluk en alles wat je doet. Van jezelf houden is een van de beste tips om gelukkig te zijn.

#5 Wees jezelf

Probeer niet iemand anders te zijn. Neem de controle over je leven en leef het volgens je eigen regels. Zoek een persoonlijke stijl die bij je past en waar je trots op bent. Er is niemand zoals jij en dat is jouw kracht om een ​​gelukkig leven te leiden.

#6 Heb jezelf lief, zorg goed voor jezelf

Eet gezond, beweeg regelmatig, drink veel water en slaap minimaal 7 tot 8 uur per nacht. Als je niet genoeg slaap krijgt, zal al het andere eronder lijden. Slaaptekort (waar de meesten van ons last van hebben) brengt je in een pre-diabetische toestand, verstoort je stofwisseling, maakt je meer kans op overgewicht, verhoogt je eetlust, vermindert je productiviteit, belemmert je immuunsysteem en maakt je moe, humeurig, angstig en waarschijnlijk depressief. Het is zo makkelijk om gezonder te leven door gewoon naar je lichaam te luisteren!

#7 Streef niet naar perfectie

Niemand is perfect. Je zult altijd wel iemand vinden die mooier, slimmer, rijker, beter of slechter is. Maar je zult niet iemand vinden die perfect is. En niet perfect zijn is het geheim van geluk.

#8 Concentreer je op je sterke punten, niet op je zwakke punten 

Focus op wat je al hebt bereikt, niet op wat je mist. Wees trots op jezelf en ken je sterke punten. Vermijd negatieve mensen, bezoek plaatsen en doe dingen die je leuk vindt of die je energie geven.In de buurt zijn van giftige mensen kan je energie wegzuigen, je ongelukkig en onzeker maken. Omring je met mensen die je opbeuren, energie geven en je een goed gevoel over jezelf geven – dit zal het geluk in je dagelijkse leven zeker vergroten!

#9 Blijf gefocust op het huidige moment

Het is de enige realiteit. Wanneer het verleden en de toekomst pijnlijk aanvoelen, concentreer je dan op de taak die voor je ligt en doe het met je volledige inzet. Geniet van je leven, maak er het beste van en zo vind je je weg naar een gelukkig leven.

#10 Wees kinderachtig en speel meer

Als het op bepaalde dingen aankomt, doen kinderen ze veel beter dan wij. Wie zei dat je serieus moet worden tijdens het opgroeien? Verlies nooit het kind in jou, het kinderlijke geloof, de kinderlijke hoop, het kinderlijke spel en de creativiteit. Kinderen hebben geen probleem met een gelukkig leven – en jij ook niet!

#11 Vergeef jezelf

Je slecht voelen over dingen die je in het verleden hebt gedaan, kan een behoorlijk pijnlijk heden opleveren. Onthoud dat je elke dag opnieuw kunt beginnen. Je verleden voorspelt niet je toekomst.

#12 Wees dankbaar

Dankbaarheid is een houding en een manier van leven waarvan is aangetoond dat ze veel voordelen hebben op het gebied van gezondheid en geluk. Dankbaarheid voelen en uiten, in plaats van steeds meer te willen, richt onze mentale focus op de goede en gelukkige dingen in het leven. Wat meer dingen zal creëren om dankbaar voor te zijn. Als je elke ochtend wakker wordt, wees er bewust van dat je weer hebt mogen opstaan, jouw geliefden mag zien, dat je aanwezig mag zijn en gezond bent. Het leven is een geschenk, vergeet dat nooit.

Join the conversation

TOP

SHOPPING BAG 0